تب و تاب صرافی‌های جعلی ارز دیجیتال در یوتیوب

15 تیر 1401 تب و تاب صرافی‌های جعلی ارز دیجیتال در یوتیوب

روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع‌کننده‌ی محصولات کسپرسکی در ایران)؛ اسکمرهای آنلاین از هر روشی برای جدا کردن سرمایه‌گذاران رمزارز از بیت‌کوین‌های ارزشمندشان استفاده می‌کنند. آن‌ها سایت‌های خبری جعلی می‌سازند و پول‌های کلان وعده می‌دهند؛ حتی اسکرین‌شات‌هایی در لایت‌شات[1] با «اطلاعات محرمانه لاگین کیف‌پول دیجیتال» پست می‌کنند- این تله‌ای است برای افرادی که نقطه‌ضعفشان یک ناهار رایگان و سر درآوردن از اسرار دیگران است. اخیراً نقشه‌ی جدیدی را کشف کردیم که در آن کاربران یوتیوب فریب صرافی‌های جعلی ارز دیجیتال را با ویدیوهایی می‌خورند که در مورد باگی صحبت شده است؛ باگی که ظاهراً به مهاجمین اجازه می‌دهد از اختلاف زیاد در نرخ ارز سوءاستفاده کنند. در ادامه با ما همراه شوید تا این نقشه جدید کلاهبرداران را مورد بررسی را دهیم.

باگ نرخ مبادله ارز دیجیتال

درست مانند ارزهای سنتی، نرخ مبادلات رزارزها هم توسط بازار تعیین می‌شود. تا زمان نگارش این مقاله یک بیت‌کوین حدود 18 اتریوم (به طور متوسط) می‌ارزد. اما نرخ ارز شاید در پلت‌فرم‌های مختلف جایی که این ارزها معامله می‌شوند متفاوت باشد. تفاوت‌ها کم است اما اگر یکی از پلت‌فرم‌ها ایراد فنی پیدا کند خریداران حسابی نفع می‌برند! آن روز، روز شانس خریداران است و ممکن است به لطف این اختلاف نرخ ارز حسابی پولدار شوند. پیدا کردن باگ این چنینی رویای هر کسی است که عاشق اصطلاحاً مُفت‌بری و فایده کردن است. و این درست همان چیزی است که اسکمرها در ویدیوهای یوتوب خود وعده می‌دهند.

استفاده از کامنت‌های یوتیوب برای ایجاد هیجان و موج

اولین کار این است که کلاهبرداران کانال یوتیوب درست کنند –جایی که ویدیوهایی با شرح کامل و شفاف از نحوه پولدار شدن پست می‌شود. در حقیقت این روش‌ها با جامعه‌ی رمزارز به اشتراک گذاشته می‌شود.

در ویدیویی واحد روی کانال، اسکمها ادعا می‌کنند باگی را در یکی از صرافی‌های خودکار پیدا کرده‌اند: بخت یار بوده و این صرافی یک بیت‌کوین را به ارزش 184 اتریوم خریده‌است و این در حالیست که نرخ مبادله ارزی  Binance 18.4 است. این بعنی باید روی این وبسایت 10 برابر بیشتر پول دریافت کنید؛ همه و همه به این دلیل که یک نقطه اعشار از بین رفته است.

کلاهبرداران حتی برای تب و تاب دادن به ماجرا و دور کردن کاربران از حس شک بخش کامنت را پر می‌کنند از بات‌هایی که سراسر تشکر و ابراز شادی است (تشکر از این اطلاعات ارزشمند که در اختیار کاربران گذاشته شده است).

برای تبلیغ کردن یا اصطلاحاً پروموت کردن این کانال، اسکمرها می‌روند سراغ ویدیوهای محبوب که سایر افراد درست کرده‌اند- اینها اغلب ویدیوهای تازه پست‌شده است؛ جایی که بخش کامنتش هنوز فعال می‌باشد. سپس کامنتی آنجا می‌گذارند در مورد این باگ جدید روی صرافی ارز دیجیتال و بعدش هم یکی دو کامنت در مورد خود ویدیو می‌گذارند تا کسی چندان هم شک نکند. بات‌ها هم آن کامنت بخصوص را با کلی لایک بالا می‌برند تا اطمینان حاصل شود کامنت لابه‌لای سایر کامنت‌ها گم نمی‌شود.

هدایت کاربران به وبسایت

لینک به وبسایت با نرخ ارز مطلوب ادعاشده به آن‌هایی ارائه می‌شود که علاقه نشان داده بودند. می‌توانید حدس بزنید: وبسایت نیز توسط خود اسکمرها راه‌اندازی شده است.

کاربران وقتی تلاش دارند کریپتو را روی این وبسایت بروشند پیامی را می‌بینند که می‌گوید نرخ فقط برای 180 دقیقه مناسب است. در طول این مدت از قربانیان خواسته می‌شود بیت‌کوینی را که می‌خواهند با اتریوم معامله کنند به یک آدرس مشخص کیف پول ارز دیجیتال منتقل کنند. 

فقط این وبسایتی که گفتیم از این جنس فعالیت‌ها ندارد؛ کلاهبرداران کلی صرافی جعلی ارزدیجیتال و کانال تقلبی یوتیوب برای سایر رمزارزها نیز درست کرده‌اند. مجرمان سایبری شاید همه تکیه‌شان بر این است که کاربران در جستجوی اطلاعات توکن‌های مورد علاقه‌شان باشند. نام‌ها و آدرس‌های وبسایت شاید متفاوت باشد اما در هر سناریویی یک اسکم دخیل است و نقشه حول محور باگی در نرخ مبادله ارز دیجیتال می‌چرخد.

راهکارهای امنیتی

  •         همیشه حواستان به چیزهای رایگانی که به شما وعده داده می‌شود باشد یا اگر می‌بینید معامله‌ای به نظر آنقدر خوب است که نمی‌تواند واقعی باشد به حس شهودتان اعتماد کنید. از خود بپرسید چرا کسی باید یک قدح طلا را رایگان به شما بدهد.
  •         اگر کسی از شما خواست جایی وجهی را ارسال کنید، جایی که ارسال انجام می‌شود به دقت بررسی کنید. اگر مطمئن نیستید که گیرنده قانونی است بهتر است از ریسک نکنید (هرقدر هم که معامله چرب و نرم باشد).
  •         مطمئن شوید همه دستگاه‌هایی که برای مدیریت رمزارز استفاده می‌کنید به آنتی‌ویروسی قابل‌اطمینان مجهز است که نرم‌افزارهای مخرب را بلاک کرده و پیش از بازدید وبسایتی مشکوک به شما هشدار می‌دهد.

 

[1]اپ مخصوص اسکرین شات

منبع: کسپرسکی آنلاین (ایدکو)

کسپرسکی اسم یکی از بزرگترین شرکتهای امنیتی و سازنده آنتی ویروس است که برخی از کاربران اشتباهاً این شرکت و محصولات آنتی ویروس آن را با عناوینی نظیر کسپرسکای،کاسپرسکی، کسپراسکای، کسپراسکای، و یا کاسپراسکای نیز می‌شناسد. همچنین لازم به ذکر است مدیرعامل این شرکت نیز یوجین کسپرسکی نام دارد.